CHOOSE YOUR WORDS!

Tänk efter varje gång du säger något, för att ord sårar mer än slag, slag kanske visar sitt spår men ORD? 
Ord lämnar sitt spår på insidan.
Vissa ord kan få en att bli glad medans andra ord kan få en att må dåligt, så nästan gång du skall säga något tänk efter på vad du säger och som man brukar säga VÄLJ DINA ORD RÄTT!


/ We Care JLM


Tankar och funderingar - alkohol.



När du har alkohol i kroppen förvandlas du till en människa utan omdöme och verklighetsuppfattning. Du inte densamma som du var då dina föräldrar sa hej då till dig vid ytterdörren och gav dig i förtroende deras bilnycklar till familjens bil. Nu är du en annan, en främling, en full tonåring som knappt kan gå, och tänker att du måste få hem bilen på något sätt! Du kan varken sätta in nyckeln i låset eller hitta handtaget på egen hand. Du står inför olika val, kommer du att köra hem i ditt tillstånd? Eller sover du över hos din vän? Eller åker du kommunalt hem? Kanske vill dina vänner ha skjuts hem som gengäld för ölen? Eller så kommer någon i nyktert tillstånd och tar nycklarna ifrån dig? Jag skulle önska att det senare alternativet hände allt oftare än vad det gör. För krockar ni och du kanske är den enda som överlever kommer du att önska att du inte hade satt dig i bilen den kvällen. Utan att du vore samma person som du var när du åkte hemifrån i nyktert tillstånd och trodde att kvällen skulle sluta som en dans på rosor, då du vinkade hej då till dina föräldrar. Men med den alkohol du drack under kvällen blev du någon annan och då ditt liv förändrades för alltid, det finns ingen återvändo. Gjort är gjort.
Kan du verkligen leva med det på ditt samvete? Kan du se dina nära och kära i ögonen igen? Kommer du någonsin att kunna leva ett normalt liv? Allt du behövde göra var att lämna bilen hemma och kanske be dina föräldrar att hämta dig istället. Du hade ett val, ett val som du skulle tänkt igenom, noga.

Därför är det viktigt att förstå och tänka på konsekvenserna av alkohol och handla därefter..

/ We Care JLM


Falkbergsskolan!

Snart kommer det filmer och lite annat från vårat besök på Falkbergsskolan!

/ We Care JLM

Något att tänka på...

Det finns över 6 MILJARDER människor... så varför vara någon annan när du kan vara dig själv, för att alla andra finns ju redan!
Det finns över sex Miljarder olika personligheter, så du är unik, du är en av sex miljarder!

/ We Care JLM


Framsteg

Vi skall föreläsa inför 60 ungdomar i årskurs 8. Det är dags för oss att börja med en marknadsundersökning!!

Vi vill dela med oss av våra tankar och erfarenheter.
För att vi vill nå ut till ungdomar, inte bara genom skrift, utan genom föreläsningar och engagemang.

"Vårt mål med denna bok är inte att stoppa– men kanske få andra att förstå allvaret i det hemska som händer runt omkring oss och förstå konsekvenserna. Vi vet själva hur mycket våra beslut i livet påverkar oss."

Vi lever i nuet och det är dags att agera. hör vår röst och våra historier.

Vi är påväg framåt. det känns spännande...


Rätt eller fel.

1.

"Smaka, det var inte så äckligt som jag trodde."
"Varför dricker du inget? Här - ta av mig!"
"Rök, det är kul"
"Vill du ha en snus"?
______________________________________________________________
2.

"Smaka inte, jag ångrar mig - det var sjukt äckligt!"
"Vad duktig du är som inte dricker något ikväll!"
"Börja aldrig att röka - jag har fastnat och kan inte sluta."
"Om du snusar vill jag inte kyssa dig".


Vad känner du mest igen? Vad har du hört mest? Vad har du varit med om? Nummer 1. va?


How to save a life

Det gäller att förstå att: vi är varken nykterister eller emot alkohol. Vårt mål är inte att få ungdomen och människan att sluta dricka alkohol - utan vi vill hjälpa ungdomen att stå emot faktorerna runt omkring. Vi har en lag i Sverige på att man icke skall dricka alkohol innan 18 års ålder. Varför finns lagen? För att jävlas? Knappast. Det sägs att hjärnan är färdigutvecklad runt 22 års ålder. Det sägs att en 14 åring inte har samma tankesätt som en 18 åring. En 18 åring är mycket klokare och kan börja ta klivet in mot den vuxna världen - medan en 14 åring fortfarande är ett barn. Vi har sett, vi har varit med. Vi har stått nyktra på fester och sätt det motbjudande beteende som skrämmer oss. Killar vågar ta ett steg fram, de tafsar, sluddrar och tappar omdömet. Tjejerna lägger sig i ett hörn för att säkerligen spy upp en veckas mat blandat med mängder av alkohol. Fem bekanta har blivit magpumpade. Hamnat på sjukhus. Sorgligt, hemskt. Ungdomar drabbas av minnesluckor på grund av alkohol. De minns inte gårdagen. Vad hände egentligen? Eller kanske är det så att man minns? Man minns beslut man tog när man var full som man aldrig annars skulle ta. Ångesten kryper långsamt upp genom kroppen. Den bildar ett obehag.


Alkoholen i sig kan vara bra för människan. För i rätt mängd kan man faktiskt bli väldigt glad, man får rusningar i kroppen och skrattar. I fel mängd - kan det gå illa. En 14 åring har inte samma stopp i kroppen. En 14 årig flicka förstår inte hur lite alkohol hennes kropp egentligen tål. Hon dricker. Hon får smaka av alla andra. Hon dricker, hon dricker och hon dricker. Hon kan inte längre stå upp. Hon vet inte vart hon är. Hon är i en värld där hon har tappat förståndet. Hon kan inte rädda sig själv, det måste någon annan göra. Finns det någon där? Finns det någon som bryr sig?


RSS 2.0