HEJ uppfinnare !!


Idag hade vårt företag i uppdrag att bedöma uppfinnar priset i Broängsskolans tävling "Brobel".
Där träffade vi bland annat Tommi Vaara från Ung Allians. Det var totalt 11 bidrag som tävlade om titeln "bästa uppfinning". Det var många smarta och genomtänkta uppfinningar från eleverna i årskurs nio.
Vilken bidrag som vann får vi tyvärr inte avslöja först den 10:e December.
Men det var en oerhört smart idé!!

Övrigt.. Vi har haft en enorm motgång som är påväg att vända. precis som vi sade! :).
Snart kommer vi ha skrivit klart boken vilket kommer ligga på omkring 90 sidor.
samtidigt planerar vi den ekonomiska biten, vilket inte är det lättaste. Det är det som har hållit oss tillbaka ett slag.

Men vi ger inte upp!!

// We Care JLM



Motgångar kontra medvind


Vi har alla våra motgångar i livet. men för det första vill vi be om ursäkt för vår dålig uppdatering.
Vi har haft mycket den här veckan som satt vårt företag på prov.

1. Första av allt besökte vi subtopia i Alby för att möta en välutrustad och tuff jury.
Det var vår chans att öka på vårt kapital och marknasföra vår idé. Men det blev inte riktigt som vi tänkt och vi gick tomhänta därifrån. men hoppet finns kvar inom oss alla tre .

2. En affärsplan på 14 sidor skulle vara färdig att infinna sig hos vår handledare på onsdagen vilket vi lyckades med efter mycket slit och kämparanda. Det är alltid svårt att förutspå framtiden för ett företag. men vi gjorde vårt allra bästa.

3. Strävan efter sponsorer. Vi behöver kapital. det är ingenting vi blundar för. vi vill, vi ska få den här boken tryckt. vi kommer inte att ge upp! snart kommer förhoppningsvis vår medvind då vi löser alla våra kluriga uppgifter och hoppar över alla svåra hinder vi stöter på.

Vi är ett företag med stora visioner och stora hjärtan. Drömmen om att stärka och hjälpa ungdomar för oss framåt. Vi ger inte upp bara för att vi möter motgångar under resans gång. Det är viktigt att alla människor inte glömmer bort att kämpa. Alla möter vi motgångar som är svåra eller mindre svåra, oavsett vad får du aldrig ge upp!. Vi väntar på medvind och vi tror att den kommer inom kort. Vår tro om någonting bättre står fast.

En bok skriven av ungdomar till ungdomar! Vi blundar inte för verkligheten. Vi ser problemen och tar tag i det!

// We Care

Secret

Jag ville uppleva dig, jag satte mig själv i verksamhet. Jag tog min egna tid och gick igenom dig. Jag såg dina brister, jag förstod inte att du var mänsklig. Det är så lätt att hitta brister hos en människa som man har blivit sviken av. Det finaste av dig var inte bara splittrade glasbitar som längst min hud ville förstöra. Du är något annat. Jag ville öppna upp dig och gräva min djupaste grop inom dig. Du var känsligare än vad jag trodde, du har starkt och ödmjukt visat dina känslor genom tårar, skratt och besvikelse. Kanske har du ett av världens dyrbaraste inre? Det finaste hjärtat? Kanske ser folk inte det jag ser. Just. Precis. Därför. Att. Du. Känner. Dig. Vilsen. Nytt liv säger du? Delvis. Jag vet dina inre hemligheter, jag ser anledningar till dina handlingar på annat sätt än de som står utanför. Min uppfattning av min inre personlighet är hjälpsam. Jag skulle vilja symbolisera mitt inre för hjälpsam. Jag ville ta tag i dig, stänga mina öron och uppleva dig med mitt hjärta. Du har fått all min tid, du har fått mina öron och mitt hjärta. Förstör inte det, du lyckades krossa mig en gång. Jag uppstod igen. Gör du det igen försvinner jag för- all- tid.

walk away..


                                                               


♥ Det finns svåra val i denna främmande värld som du ibland tvingas stå inför. Det är dessa val som kommer att avgöra hur din framtid kommer att se ut...
Vad du än väljer kommer det att följa med dig livet ut! Därför bör du vara noga med vad du väljer.
Det finns alltid två vägar att gå, alltid två val att välja, som är motsatser till varandra. Men det är bara du själv som kan avgöra vilken väg du vill gå och vilken väg som du anser som den rätta vägen.
Det är den vägen du formar ditt liv efter.. är det värt att kasta sig in i något som du egentligen inte känner till?

Du faller för grupptryck även fast du känner att det är någonting, någonting som du inte kan sätta fingret på, någonting som inte riktigt stämmer.. du tvekar på vad du ska välja, vart du skall gå.
Du vill lyssna på din magkänsla som säger åt dig att säga nej och gå därifrån. Men din hjärna får dig att stanna kvar, får dig att vilja se efter vad som händer..

Kanske är det en nyfikenhet som väcks inom dig, en undran på vad som komma skall?
Eller väcks det en rädsla över vad ditt val kommer att få för påföljder.
Ditt val som sedan tvingar dig att välja, tvingar dig att ge efter eller stå emot.
Vad som kommer att hända efter att du gjort ditt val. en negativ eller en positiv effekt?
vad kommer att ske? vad händer om du ger efter? vad händer om du står emot?

Detet vill tillfredställa dina behov, dina drifter, medan ditt samvete säger åt dig vad du bör göra. Men drifterna tar över, tar över ditt förnuft. Du sätter cigaretten mot munnen. känner den främmande lukten, den gör dig illamående, du får kväljningar, du vill rygga tillbaka, men du fortsätter att föra den mot munnen. Du vet inte hur du ska hålla den för att passa in bland dem andra. Du försöker att se självsäker ut, du försöker att se cool ut, som om du är van, som om du gjort det tusen gånger förut. men du vet innerst inne att du är oskuld.
Den då oskyldiga oberörda munnen har hamnat i ett svart mönster. den är inte längre oskyldig. den är bara en i mängden. förut var den unik, nu är den bara en i mängden. Du är nu fast i detta mönster. 
Från början ville du bara gå därifrån, men du stannade kvar. du provade och är nu fast. det finns ingen återvändo. gjort är gjort.

Det valet, det ögonblicket ändrade ditt liv. Ångrar du dig? Önskar du att du kunde gå tillbaka och gör om allting, göra om ditt val? Men det går inte. gjort är gjort. du lär dig förhoppningsvis av dina misstag. Men du kommer aldrig att kunna ta det tillbaka det. det du gjort, det du valt.  

Var noga med vad du beslutar för det kan göra att du förlorar det du en gång hållit kärt.


/ We Care JLM  ♥


RSS 2.0